11 Kasım 2014 Salı

Antibiyotik misin, tuz ruhu musun?!


Hafif bir iltihabi durumdan mütevellit antibiyotik yazmış sevgili doktorum. Bir de mesajda "ayakta ve bol su ile iç, tamam mı tatlım." diye de eklemiş tatlış bir şekilde. Okuyunca bir işkillendim haliyle, neden ayakta ve bol su ile diye. Ama üstünde durmadım, usul öyleyse bu türlerde demek deyip geçiştirdim. Lakin geçiştirme eğilimim bu sabah yerini acı gerçeklere teslim etti tabi hapı yutunca. Tam anlamıyla hapı yuttum hapı yutunca zira. Bu hapı yutma deyimini de böyle benim gibi hapı yutup, mideyi bağırsağı dağıtan bir gariban uydurdu zahir... ;)

Doktorun o mesajından işkillendiğimden sabah mide koruyucuyu aldım önce, ne olur ne olmaz diye. Sonra da tok karnına antibiyotiği, bardak taklidi yapan bir sürahi dolusu suyla aldım başıma gelecekten habersiz, en naif halimle. Telefonu elime alıp, oturdum yerime. Da, daha birkaç dakika geçmeden midemde bir yanma, ekşime, bir kaynama. Hatta kaynama noktasını da aşmış bir kimyasal reaksiyon desem daha doğru, dumanlar ağzımdan çıkacak sanki, o derece. Sanırsın bir bira bardağı su değil de, tuz ruhunu fondipledim. Başta anlamadım tabi, yediklerimi falan düşündüm tek tek, sonradan ampulüm yandı birden. Hemen kalktım ayağa yine çivi gibi. Gittim bir bira bardağı daha su koydum, sonra bir tane, bir tane daha. Baktım olmuyor iki şişe de soda içtim. Neredeyse yarım kova su ve sodayı devirdim gide gele ve hep ayaktayım üstelik bu esnada. :/ (Sodayı içmemeydim sanki daha iyiydi. :/) Hayır içmesi bir şey değil, sonra tuvaletle halvet olmak var bir de işin ucunda. Gire çıka yoruldum mirim, yalan değil. Neyse ki bir tık hafifledi sanki yanma, balkon yıkayacak miktarda suyu mideye gönderince. Zavallı midem 'bu deli böyle giderse bir ton su içip, patlatacak beni' diye panikleyip, kendi kendine duruma el koydu belli ki... :)

O an hafifledi hafiflemesine de, saatlerdir aynı seviyede sızım sızım sızlıyor. Mideme asit dökülmüş sanki. :/ İçmeye devam etsem mi, yoksam bırakıp enfeksiyonla kas gücüyle, düşünce gücüyle falan mı savaşsam, yoksa tatlı dil güler yüzle, diplomatik yollardan ikna etmeye mi çalışsam bir karar veremedim. Yoksa dedim bu tabletleri eritsem de tuvalete, fayans aralarına falan porçöz niyetine döksem de şöyle derin bir temizlik mi yapsam bari bulmuşken. Sonra kalktım yan etkilerini bir okudum ilacın, panik geldi birden bugün mü göçerim cennete, yarını görür müyüm ki acaba diye. Hayır, cennete gideceğim belli zaten de, daha erken yani, o yüzden... :P Neyse işte, bir göz attım yan etkilerine, yok yok. Bu ne kardeşim, iyileşmeye mi içiyorum, hastalanmaya mı tam bir muamma... Ben diyeyim anoreksi, sen de diyare, ben diyeyim ürtiker, öbürü desin anaflaktoid purpura. İsme gel isme! Nasıl kallavi, ne de ürkütücü. :/ Dahası da var: ben diyeyim tiroid anomalisi, sen de kusma, ben diyeyim anjiyonörotik ödem bilmem ne, sen de denge kaybı. Böyle böyle diyelim işte ne tür musibet varsa, hepsinin potansiyel müsebbibi benim sözde şifa kaynağı antibiyotik. İnsanın iyileşesi varsa da zaten, bu yan etki isimlerini okuyunca korkudan hepten beter olur, koyuverir kendini, teslim olur yahu?!

E hal böyle olunca da, işin mantıksız mantığını çözebilir miyim ki acaba az daha çalışsam, özel ders falan alsam mesela? Şimdi bu sevgili doktorcuğum benim enfeksiyonu tedavi ederken bünyenin de içine ediyor sanki gayriihtiyari? Zat-ı muhterem hekimimi de pek bir severim, koşulsuz güvenirim, teslim olurum da, bir düzeltirken on bozuyorsa bu tuzruhubiyotik, niye yutuyorum ben bunları böyle kuzu kuzu? Yutmasam olmaz mı ki? Kendi kendine gitmez mi bu enfeksiyon? Ya da sadece yan etkileri sesli okusam diyorum, enfeksiyon da duysa hani, benim gibi panikleyip, kendiliğinden kaçmaz mı?! :/

***********************************
Not: Paylaşımları lütfen copy/paste ile değil, alttaki butonları kullanarak yapalım. :) 

25 yorum:

  1. Bahsettiklerinizin aynısını yaşadım ben de o.O İlk heralde suyu az içtim mideme inmeden yapıştı kaldı ondan yanıyor içim dedim ama yok su iç iç olmuyor, gece acile mi gitsem diye ikilemdeyim. .ertesi gün eczacıya danıştım mide koruyucu verdi bunla tekrar için dedi, hayır yok içmem dedim... Çok şükür mide problemi yaşamamıştım şimdiye kadar o çok zor geldi... Yaklaşık 1 ay boyunca yediğim her şeyin midemdeki hareketlerini acı içinde hissettim. Olur olmaz antibiyotik yazmasınlar Allah aşkına. Sizin doktordan yana şansınız iyi değil sanki :) Allah beterinden korusun da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Yok yok, bu doktorumu yıllardır tanıyorum, gerçekten iyidir. Ama çözemediği bi enfeksiyondan dolayı bu sefer ağır bi antibiyotik yazdı. Gel gelelim, doktoru nekkaaa sevsen, güvensen de, ilaç ilaç işte neticede. Bi yandan yaparken, öbür yandan yıkıyo mibarek.
      Ama seninkine üzüldüm gerçekten. 1 ay boyunca mide sıkıntısı çok zor. Benim işin raconunu öğrendikten sonra bi daha sıkıntım olmadı. Yani sonraki günler ilacı alır almaz boool su içip, ayakta kalınca bi süre, sıkıntı kalmadı... :)

      Sil
  2. Nasıl bir antibiyotikmiş anlamadım, hiç böylesini duymadım... Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin bi ilki varmış. Ben de ilk kez içtim böyle bi şey. Kımıl kımıl yakıyo insanın midesini saatlerce mibarek.
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Bi de şu antibiyotik yerine kocakarı ilacı olaydı iyiydi. Ben evde olduğum için genelde iyice sürünmeden içmem antibiyotik. ( Cümle biraz manasız gibi oldu, yani hani evdeyim ya , dışarı çıkmadığımdan hasta hasta idare edebiliyorum.) (Bu da olmadı ama daha uğraşmıycam:-) Bunda ilaç saati denilen şeyi asla denk düşüremememin, hatta iki gün sonra aaaa diyerek antibiyotiğe uzanmamın da etkisi yok değil.

    Konuyla ilgili ben, şahsen, bizzat, kendim kısmını açıklayıp rahat ettikten sonra, sana geçmiş olsun diyerek çekiiyorum:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu Handan oldu. Tabi evde olunca daha esnek davranabilir insan. Yalnız 2 gün sonra ilacı hatırlamak da takdire şayan bi durummuş. :)
      Teşekkürler... :)

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun yahu.
    Ben de sevmiyorum o kimyasal bıdıkları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Kim sever ki o mide düşmanlarını... ;)

      Sil
  5. hehehehe ağlanacak haline gülesim geldi şekercim pardon :)
    yaa noldu ki yaa geçmiş olsun. enfeksiyon nerede ki acaba?
    ilk defa böyle bir antibiyotik duyuyorum. Hoş augmentin in ötesine hiç geçmedim de ^-^
    Mide koruyucu almana rağmen geçmedü mü tatlım *-*
    Doktorun ne diyo?
    Bence mutlaka tedavi ol , enfeksiyon bu aney korkarım ben enfeksiyondan *-*
    Çoook ama çook geçmiş olsun ══❥━━══━━❥═══

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül gül. Şu an ben de gülüyorum. :)
      Geçti bitti çok şükür.
      Sonraki günler aldım zaten mide koruyucu. Bi de ayakta ve bol su olayının uygulamada karşılığını buldum ya, sıkıntı kalmadı. ;)
      Allah dert verip derman aratmasın derler ya, işte ondan... :)

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun arkadaşım, ya nedir kış geldi başladık hepimiz:( ben de 10 gün kadar kullandım artık bıraktım:( ama seninki çok fenaymış:((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki gribal bi şey değildi, ama neticede yedim işte antibiyotikleri. :) Geçti çok şükür, yazıyı biraz geç yayınladım. Şu an turp gibiyim maşallah. :) Sana da çok geçmiş olsun...

      Sil
  7. ....purpura.. ağız dolu dolu söyleniyor vallahi.Ürkütücü gerçekten.:))))) çok geçmiş olsun sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. İlaç haz etmediğim bişey ne zamanında içebilirim nede içmeyi severim uzak olsun mümkünse....

    http://eylullegel.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiloviiin amin! ;) Dert de olmaz, derman da aranmaz umarım...

      Sil
  9. Geçmiş olsun, geçmiş zaten anladığım kadarıyla;)) Bazı antibiyotiklerin bu tarz yüksek yan etkilerini duymuştum. Allah yaşatmasın bu tarz etkilerini ama kötü olmuş baya sizinkisi, dilerim bir daha yaşamaz kimse de... Antibiyotik yerine hakikaten başka bir şey bulunsa artık doğal diye sürekli tüketsek ne iyi olur;)). Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Geçti evet. Ben de sizin gibi düşünüp, sarımsak tabletlerine terfi ettim. Şu ana kadar faydasını da gördüm. Koku da yok, oohhh! Daha ne istiyim... :)

      Sil
  10. geçmiş olsun ama yine güldüm ben ama yaaa :) hastaya gülünmez di miiii çok ayıpladım kendimi yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E ben de ayıpladım acık valla. Gülünür mü dimi hiç?! :P ;)

      Sil
  11. O olay, matematiksel olarak şöyle çözümlenmiştir tarafımdan: bir ilacın faydası %51, zararı ise % 49'duri, bir tarafı düzeltirken diğer tarafları bozar. Ölüm kalım meselesi olmadıkça içilmemelidir:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın, çok yerinde bi tesbit. De işte bazen içmek gerekiyo, hani denize düşüp yılana sarılmak misali... :)

      Sil
  12. blog dayanışması etkinliğinde sizi gördüm beni de takibe alırsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil

Eee, yorum yok mu? Hiç mi yok?! :(