28 Temmuz 2014 Pazartesi

Sms Bayramı


Bayram kutlamaları için standart bir metin yazıp veya daha da beteri bir yerlerden manimsi, şiirimsi bir şeyler kopyalayıp, kişi listesinden isimleri seçip seçip selamsız sabahsız gönderenlere ne yapılır?! Standart bir "Teşekkürler, sizin de bayramınız kutlu olsun." mesajı hazırda tutulur. Mesaj gelir gelmez, kopyalanıp 
yapıştırılıp, cevaben gönderilir.

Mesajın altında üç satır şirket adı ve kendi unvanı olması sebebiyle, belli ki şirket müşterilerine yazdığı standart mesajı arkadaşlarına da gönderen bezelye beyine ne yapılır? "Ben de seni!" yazılıp, bir de şirin bir smile ":)" kondurulup cevaben gönderilir.

Senin isme hitaben yazdığın, kişiye özel bayram mesajına listesindeki herkese göndermek üzere yazdığı, cevap değil, kutlama mesajı olan şablon mesajla cevap gönderen şuursuza ne yapılır? Allah tez zamanda akıl fikir ihsan eyleye ki, böyle aymazlıklar yapmaya devam etmeye diye canı gönülden dua edilir.

Peki senin kişiye özel yazdığın bayram mesajına cevaben şirket müşterilerine yazdığı, şirket isimli, unvanlı, cevap değil, kutlama amaçlı olan mesajı gönderene ne yapılır? Öğlen sıcağında kumsalda yalınayak yürütülür, üstüne sıcak duş aldırılıp, en sert anne kesesiyle bir güzel çitilenir, arada da kıpraşmaması için kafasına hamam tasıyla vurulur. Finalde de içinde eser miktarda beyin bulunan kafatasına, uzman doktorlarca yeteri miktarda beyin zerk ettirilir, hatta aynı anda acık da görgü, terbiye, usul, adap da şeyettirilir ki adama dönsün, insan olsun bundan kelli...

Bayramda mesaj atmayıp direk arayana, hal hatır sorana, sesini duyurana ne yapılır peki? İşte o candır, nesli tükenmek üzere olan sevilesi nadide bir türdür. Bundan mütevellit bağıra basılır, sayılır, sevilir, öpülünür... :)


**********************

Not: Paylaşımları lütfen copy/paste ile değil, alttaki butonları kullanarak yapalım. :)

Blogtaki yazıların tüm hakları Mimikli Böcek yazarına aittir. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden alıntı yapılması, kopyalanması veya yayınlanması 5846 sayılı FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU'na göre yasaktır!

4 yorum:

  1. Bir de süslene püslene abuğu çıkmış kandil mesajları var ki, Allahım o nasıl bir şeydir....

    Ben de iyi bayramlar, iyi kandiller diyen ses duymayı tercih ederim.

    YanıtlaSil
  2. Ya hiç sorma... Bi ara face'te paylaşmıştım: 'Normal zamanda tabuta girip uyuyup, cuma ve kandil günlerinde ortaya çıkıp, telefonlarına sarılan vampirler var zannımca...' diye. :)

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Öğrendin çözümü. Yaparsın, yapmazsın sana kalmış... ;)

      Sil

Eee, yorum yok mu? Hiç mi yok?! :(