17 Kasım 2014 Pazartesi

Sade ve Derin'le İmtihanım...


Blog dünyasına daldığımdan beri nerden, nasıl buluştuğumu, tanıştığımı bilmediğim, sanki bana yardım etsin, yolumu açsın diye özel olarak gönderilmiş bir melek var, Deeptone. Yazılarımı kendimce paylaşırken bir gün bir baktım çok içten yorumlar yazıyor birileri. Derken bir gün tesadüf bir konuda sıkıştım, bilemedim, işin içinden çıkamadım ve o an yorum yazan Deeptone'a sordum, aslında hiç de cevaplayacağını bile ummadan. Neticede adamın on yüz bin takipçisi var, her gün yazı yayınlıyor, bir yığın yorum okuyup, cevaplıyor, kalkıp da benim ıvır zıvır sorularımla mı uğraşacak diye de düşündüm doğrusu kendimce. Yanılmışım. Bir cevaplar geldi işin içinden çıkamadığım konuyla ilgili ki kocaman! Sonra da teşvik ve yüreklendirmelerin devamı geldi kendiliğinden...

Ve birkaç hafta önce bir gün bloglarda dolanırken, ta ilk aylarımda gördüğüm ve ne hoş deyip geçtiğim bir bloggerın yazdığı kitap karşıma çıktı bir an: Sade ve Derin. O kitabın adını tekrar okuduğum an bir aydınlanmayla kaynar suların dökülmesi bir oldu kafamdan. O ilk günlerde içtenlikle destek veren, kitabı çıkmış blogger Deeptone'muş. Ve ben daha yeni ayıyordum olaya. Hem de bloğunda yan tarafta kocaman tanıtımı olmasına ve bloğunun adı da sadevederin olmasına rağmen. Gerçi ben o ilk günlerimde gördüğüm kitabın adını zaten unutmuştum, ama kitap kapağını unutmamıştım hiç değilse. Üzüntüyle sevincin halvetini yaşadım işte o an. Minnet duyduğum, varlığından güç aldığım bir arkadaşın kitabını daha yeni algılamıştım. Kendi sorularımın deryasında debelenip, cevaplarını ararken gözden kaçırmıştım demek ki.

Tabi bunu fark eder de durur muyum bendeniz pireli sultan, kitabı alana kadar dokuz doğurdum. Allahtan çok uzun sürmedi almam, verilmiş sadakam varmış. Yoksa okuyana kadar dokuz doğura doğura kaç futbol takımı kurardım Deeptone yüzünden. ;)

Neyse, sonunda o pek değerli arkadaşımın, güzelim kitabını okuma şansım oldu. Burada paylaşmak da farz oldu tabi. :)

Her şeyden önce, çok düşünen, tespitleri isabetli, aynı zamanda duygusal, mütevazi, ince düşünceli, sorgulayan, ama yine de olumluya odaklı birinin elinden çıktığı besbelli. Kesinlikle arkadaşım diye demiyorum, çok samimiyim. Okursanız, görürsünüz. Hodri meydan. ;)

Kitap kısa kısa, hap gibi, canın sıkılınca ferahlamalık, biraz düşünmelik, duygulanmalık yazılardan oluşuyor. Sıkmadan, boğmadan, yağ gibi aktı bende. Normalde dışarı çıkarken çantama kitap koymam, zaten savaş topu formatında olan çantamı daha da ağırlaştırmamak için. :) Ama bunu yanımda taşıdım ne yalan söyleyeyim, çok merak ettim çünkü arkadaşımın yazdıklarını...

Duygularımın, düşüncelerimin havada kalmaması ve kitabı okumak isteyenler için daha somutlaşmasını istediğimden, en etkilendiğim, beğendiğim yerlerinden ucundan tattırmak istiyorum izninle...

Düş Pembesi Müzik yazısından bir tutam gülümsemelik koyalım şuraya:

"Bir metal şarkısı dinlersiniz. Hayaller kurarsınız; tek başınıza dünyanın bütün liderlerini, politikacılarını, askerlerini etkisiz hale getiriyorsunuz. Tabii öldürmek yok, bayıltıp bir adaya götürüyorsunuz teker teker, orda yesinler birbirlerini."

Çevrimiçi ilişkiler gen haritası yazısından bir tutam. (Sanki ben yazmışım, %100 benim düşüncelerim gibi):

"Ve bütün sosyal paylaşım araçları arasında şu anda bloglar en iyi iletişim, ulaşım ve paylaşım yöntemi. Geyiğin en az döndüğü ortam. Çünkü yazmak durumundasınız. Yani blog, yaratıcılığı ve üretimi destekliyor. O nedenle de blogçular, elit bir kesimi oluşturuyor..."

Çatıda ve Yolda yazısından beni vuran birkaç cümle. Altını pembe fosforluyla çizdiğim ve dönüp dönüp bakacağım türden:

"Korkma hayatı sevmekten, korkma insanları sevmekten. Ara sevdiklerini, az önce sen mi aradın de, o da yoo, desin, o zaman ben seni aradım dersin. Konuşurken de sokaktaki kediyi seviyorsundur. Dalarsın konuşmaya, gittiğin yolu karıştırırsın, kendine gülersin bir de. Kendinden uzaklaşmadan başkasına nasıl yaklaşırsın ki?"

Hayat sen git ben geliyorum yazısından, buna bayıldım yalnız, bayıldım ötesi:

"Hayat bak dur sen biraz, ya da tamam ya sen devam et, ama bir izin ver, sürekli üstüme gelme. Her gün bir şey çıkarma, bir normal ol, aklını başına topla. Bak sen devam et, ben şurada ineyim. Daha doğrusu hemen şu anda bir uyuyayım, sen yavaşladığında uyanırım, o zaman uyandır beni."

Ve Mesaj Eller yazısında kendimi buldum desem, yeridir. Hatta kurtlu hallerimle ilgili bir yazı yazdım geçen gün de, daha yayınlamaya elim ermedi. Bunu okuyunca da güldüm tabi gayri ihtiyari:

"Kurtluyum işte. Kurtlu köyü muhtarı. Çok mesaj çekiyorum arkadaşlarıma. Ama dönüt alamıyorum. Görmüyorlar mesajları, geç görüyorlar. Devlet bu konuda bir şey yapmalı, önlem almalı..."

Eveet, kesinlikle katılıyorum! Aynı dertten muzdaribim. Mesajları görmeyen, dönmeyengillerle ilgili dehşetengiz fikirler geliyor bazen aklıma. Bu gidişle psikopata bağlayıp, o görmeyen gözlerden anahtarlık, yazmayan parmaklardan kelebek toka yapabilme ihtimalimden korkarım. En güzeli gel biz seninle kurtlu köyü muhtarı ve azası olarak bu mühim konuyu ilgili mercilere iletelim, çözüm yoluna girelim Deepciğim. (Ben oluyorum o aza bu arada, az evvel atadım kendimi en torpillisinden.;)) :P

Adab-ı Muaşeret Ol Biraz'ı da mutlaka okuyun derim. Ben çok eğlendim, güldüm, kendi hayatımdan adab-ı muaşeretemeyen zat-ı muhteremleri düşünüp Deep'in kaleminden dokundurdum, hafifledim vallahi. Al sana iki cümlecik:

"Ama panik gibiler. Böyle iki teyze bir bakkalcıya (!) girse, bakkalcının beyni iki dakikada söner."

Son olarak Bahçe ve Havuz Bakımı'ndan bir kısa bölüm çok sevdiğim:

"Hem organik, ışıl ışıl zihinlere ve temiz gülüşlere böcekler de musallat olmaz pek. Kaçarlar. Olumlu düşünceler böcek yiyen bitkiler gibidir."

Ya, işte böyle bir kitap Sade ve Derin. Daha da yazmak istemiyorum. Sadece tadımlık olsun istedim. Altını çizdiğim çok yer var, ama onlar da bana kalsın müsaadenle. Merak ediyorsan, al oku derim. Şunu gönül rahatlığıyla itiraf edebilirim; iyi ki almışım, okumuşum. Su gibi bir kitap.

Ve iyi ki Deeptone'u tanımışım. Çok teşekkürler Deep, arkadaşlığın, varlığın, yardımların için. Ve bittabi bu güzel kitabı tattırdığın için. Yüreğine, kalemine sağlık... :)

***********************************
Not: Paylaşımları lütfen copy/paste ile değil, alttaki butonları kullanarak yapalım. :) 

53 yorum:

  1. ha haaaa ya çok güldüm neşelendim yaaa bi de ne iyi analiz etmişsin. olumlu demeni de çok sevdiim :) hehe senin beynin de kalbin de organik beeee :) hihi sen de bir meleksin ve annen de öylemiştiii ki seni doğurmuş işteee. sona yine gelcem kii zateen. açar açar okurum bunu sona bilokuma da koyarım zaten. bi de smayli mimin de vaaar. iyi geceleeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevindim neşelenmene. Ama yazdıklarım gerçek düşüncelerim, ona göre! Sana kıyak geçtiğimi sanmayasın sakın. Eski örtmenlerdeniz neticede, duyguları karıştırmadan hakkıyla not vermeyi de bilirik. ;)
      Beynimin kalbimin organik olduğunu düşünüyosan, bundan çok mutlu olurum yazılarını okuduktan sonra. Çok teşekkür ederim annem ve benle ilgili söylediklerin için de. Alem adamsın vesselam. :)
      Hep gel, hep buralarda ol emi. Sana da iyi geceler... :)

      Sil
  2. deep tone hakkında yazdıklarına katılıyorum: ))Çok yardımsever ,şu sıralar benim iyilik melegim olurlar da kendileri: )))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şanslısın yanında olduğu için. Gerçekten insana güven veren bi arkadaş. :) Kitabını da okumamı öneririm okumadıysan, orada da alacak çok şey var kendisinden... ;)

      Sil
  3. Ay koca fuarda üç kitap bulamadım birisi de bu kitap. Neyse, kitap sadece orada satılmıyor Allahtan:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben D&R'dan aldım Handan. Ama internette de vardı satışta. :)

      Sil
    2. Kaç D&R'ye sordum da bulamadım ben arkadaşım, vallahi iyi bulmuşsun:)

      Sil
    3. Ben Bursa D&R a sordum, yoktu. Vazgeçer miyim, biliyosun bi sürü dokuz doğurmak var ucunda. İlla da alacam dedim, İstanbul'dan getirttim. Hiç bilemezsen kitapyurdu.com'da vardı ben alırken. ;)

      Sil
  4. Merhaba çok hoş bir paylaşım Deep banada ilk yorum bırakıp destekleyenlerden.. gerçekten güzel bölümleri paylaşmışsın.. Blogcular arasında tanıdığım "en pozitif ve zeki biri"dir diye düşünüyorum.. teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En pozitif, zeki kişilerden yorumuna gönülden katılıyorum. Bir de samimi, güven veren, kalbi sıcacık sıfatlarını da ekliyorum izninle. Kitabını okuyunca buna daha da inandım.
      Ben teşekkür ederim güzel yorumun için... :)

      Sil
  5. ne güzel anlatmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Kitabı da yazarını da pek bi sevdim de ondandır... ;)

      Sil
  6. deepcan içten ve samimidir, sever sayarız, abimiz büyüğümüzdür!

    (bi' dakika, ne oluyor yaav bana?:))

    Özetle; seviyoruz deep'i:))

    YanıtlaSil
  7. süpermiş, paylaştığın için teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  8. Allah Allaah nası herkes ağız birliği yapmışçasına bahsediyor deep'ten :) E öyle valla her bir yoruma benden +10 :))
    Kitabı da merak ediyorum sipariş verilecekler arasında :) Çok güzel yerlere değinmişsiniz siz de yazarken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok valla ağız birliği felan. Demek ki Deep herkese aynı içtenlik ve yardımseverliğiyle yaklaşıyo. Ne güzel, herkesin hakkında böyle şeyler düşünmesi. :) Güzel insan işte vesselam...
      Teşekkürler güzel yorumun için. :)

      Sil
  9. aaa bütün şekerler de burda amaaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba:) deep çok farklıdır, çok iyidir, kitabını okumuştum şimdi yeniden elime aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Tanıdığım için şanslı hissettiğim biri. :)
      İyi etmişsin. Farklı zamanlarda aynı kitaptan farklı tadlar alabiliyo insan. Keyifli okumalar... :)

      Sil
  11. doğru zamandan iyi insanla karşılaşmak böyle bir şey olsa gerek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, öyle oldu sanırım. Ama bunda Deep'in yardımsever, zengin gönlünün de çok büyük payı var, kesin. ;)

      Sil
  12. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimi bıraktım...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğeniniz ve geldiğiniz için. Her zaman gelin. :)
      Tabi ki ben de gelirim. Sevgiler... :)

      Sil
  13. bugün bak "dördüncü tekil şahıs" arkadaşımız da yazmış bu kitabı :) son yazımda yorumda sölemiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum şimdi Deep. Ve 2. kitap konusundaki yorumuna kesinlikle acilen gatılıyorum. Hadi fazla yaymayalım lütfem, yazalım, çızalım, yayınlayalım bi zahmet Deep bey... ;)

      Sil
  14. Deepcanı takip ederim, sık yorum yazamasam da mutlaka her yazdığı okunur tarafımdan:) Yahu siz iki can melekcan olmuşsunuz:)) Allah dostluğunuzu bozmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Evet, olduk galiba canlı manlı güzel bi şeyler. İlk zamanlarımda yanımda olması şansım işte. Hala da öyle, sağolsun.
      Sizi de her zaman bekleriz efenim kahveye, çaya. Sevgiler... :)

      Sil
    2. Hoş buldum :) Kahve kokusu aldım ve geldim efenim:))

      Sil
    3. Doğru yerdesiniz o zaman. Çünküm bendeniz iflah olmaz bi kahve tiryakisiyim ve benim civarımda kahve kokusu her daim olmazsa olmazdır... ;)

      Sil
    4. hamiyet de cicişlerden ki. :)

      Sil
  15. Çok eğlenceli yorumlamışsın bayıldımm :)
    Ay bu çantalarımızın ağırlığıyla halimiz ne olcak acaba bizim :D
    Deep çok tatlı ya. İyi ki yazmış ve ki okumuşuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Tekil Şahıs. :) Senin yazın da çok güzeldi.
      Evet, çanta konusu bi açmaz bende. İnan bana içindekilerin hepsi de çok gerekli, olmazsa olmaz yani... :P
      Deep, iyi ki var dediklerimden...:)

      Sil
    2. dördüncü tekil şahıs cici hukukçuuuuu tatlıdır bee :)

      Sil
  16. tamam yapcam hafta sonu. inan hiç aklıma gelmedi bu yaaaa:) ama bişi de dicem. o sana özel dediğin yorum çok komik çok tatlı yaa, onu da yayınlayım mııı kötü bişi demiyon kiiii :) bi dee teşekkür ederim. amaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bişiy diil de, teşekkürlük bi şey değil. Gayet içimden gelerek ve hatta mütevaziliğine söylenerek önerdim işin doğrusu. Senin desteğin, yardımların yanında hiç kalır hem. Bekliyorum heyecanla paylaşımını. Bana da yorum atarak haber verirsen sevinirim, gözümden kaçmasın. Hadi kolay gelsin... ;)

      Sil
  17. bak ama kitabim çıkalı tam 10 ay oldu. kasımda çıkacaktı ama ocakta çıkardılar işte. 10 aydır kitabı yazan arkadaşlarım oldu. benim aklıma link vermek hiç gelmedi. bu utançtan tabi. reklam demesinler diye. zaten kitabımın reklamı olmadı hiç. bi de şimdiye dek ilk sen düşündün bak bu link vermeyi. hani, duyuru blog yazılarım var ya bundan sonra o yazılarda kitabı tanıtanların linklerini vereyim di mi. öle yapayım yani. aslında yanda bi kutu olsa o kutuya bütün yazıları koyabilsem ne güzel olurdu ama onu yapabilemem. linkleri vereyim ben en iyisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir anası oldum ben de bak görüyon mu sen. :P Pek havalı anayım canım! ;)
      Ya isterse reklam desinler, reklam kötü bi şey mi abicim? Bu devirde her şey reklam.
      Evet, duyuru blog yazılarının içine de koy bence. Ama bi de Sade ve Derin diye ayrı, hoş bi başlık olsun derim. Yani ben olsam öyle de yapardım. İnsanlar bi yerde kaçırsa bile diğer yerde görür hiç değilse. :)

      Sil
  18. yani o zaman arada bir adı Sade ve Derin olan yazı yazayım o yazıda sadece blogçu linklerini vereyim ve bu yazılar "sade ve derin" adlı başlıkta toplansın. tamam peki :) reklam yapıyon diyen olursa senin istediğini sölücem tamam di mi. ben yaptım diyemem de he :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur, öyle de olur? Ya da istersen şimdi bi başlık aç (zati 10 ay yapmamışsın, haksızlık etmişsin garibim kitaba ;)), yani paylaşım aç, konu sadece Sade ve Derin olsun, istersen içine bunu paylaşma nedenini de yazarsın ve altına da istersen kısa kısa yorumlarınla her bi arkadaşının kitap tanıtım linkini koyabilirsin. Ya da liste halinde de koyabilirsin. Sonra da ara ara hani senin ordan acık, burdan acık yazıların oluyo ya tanıtımlı felam, onların içine de koyarsın. Ki, yeni gelen takipçilerin de görür ara ara paylaşırsan o bol çeşnili yazılarının içinde de.
      Söyle sen beni, at topu gitsin. Hem yalan mı, sabahtan beri parmaklarım ağrıdı, dilimde tüy bitti sana bunu anatabilmek için yahu? :) Özellikle deminden beri olan yazışmaları yayınlıyorum ki, herkes de görsün bu işin nasıl başladığını. O zaman senin reklamcı olduğunu düşünmezler merak etme. Benim acık deli olduğumu düşünürler sadece... :D ;) Hem herkes biliyo be abi senin nasıl biri olduğunu, valla bak! Kasma öyle boşuna... ;)

      Sil
  19. he ehe taam dilimde tüy başladığı zaman sana sölüceeem hihihii :)

    YanıtlaSil
  20. Yanıtlar
    1. Hehheyytt! Sonunda. :)
      E buyrunuz efenim o zaman, bu yazıyı okuyan arkadaşlar, Deep yazısında kısaca kitabın çıkış hikayesine de değinmiş. Bence bi göz atın derim:
      http://sadevederin.blogspot.com.tr/2014/12/sade-ve-derin-adli-kitabim-ile-ilgili.html?m=1

      Sil
  21. merhaba :)
    siz de kitabı çok güzel anlatmışsınız,
    daha çok başarıları olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Canı gönülden diliyorum ben de bunu. Sevgiler. :)

      Sil
  22. sade ve derin i ben de severek izliyorum, kitap konusunu senden öğrendim desem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya işte, hep diyorum Deep'e tanıtmıyosun kitabını diye. Al işte ispatı. Neyse ama, artık arada link veriyo kitap tanıtımlarıyla ilgili en azından mütevazi kare küp arkadaşımız. :)

      Sil
  23. Çok tatlı sevimli bir yazı olmuş. yüreğine sağlık. deep i harika anlatmışsın.
    benim de severek takip ettiğim can arkadaştır o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Deep sanırım herkes tarafından sevilen biri. Ne şanslıyım ki çok erken tanıdım kendisini... :)

      Sil
  24. Ne güzel demişsin, anlatılmaz yaşanır evet. Ayrıca o okuma keyfi bize ait mirim, siz de her daim yazın, biz de sebeplenelim keyifle. ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Eee, yorum yok mu? Hiç mi yok?! :(