1 Ağustos 2014 Cuma

Çakmacılaştıramadıklarımızdan mısın?!


Geçenlerde her konuda az çok bilgi sahibi, güvendiğim bir arkadaşıma, kaliteli çanta satan bir yer biliyor mu diye sormuş bulundum. Sağ olsun hemen iştahla anlatmaya başladı. İşte bilmem hangi hanın içinde bir çantacı varmış, müthiş kaliteli çantalar satıyormuş. Milyarlık marka çantaların modelini gösteriyormuşsun, aynısını birebir yapıyormuş, hem de 250 Yetaaleeye!! Düşünseymişim bir, ne kadar avantajlı oluyormuş. Hatta hemen kolundakini de gösterdi, hakikaten kaliteli görünüyor, kendisine de pek bir yakışıyor, amma velakin o önündeki koca marka amblemi yok mu, tüm güzelliğin içine ediyordu gözümde.

Tabi arkadaşım ne bilsin, benim bu konuda acık takıntılı olduğumu. Öyle ki, pazarda bile çok beğendiğim bir şey olsun, ayılıp bayılayım güzelliğine, kendimden geçeyim hatta üstüne, bütün büyü, üzerindeki o yazıyı görene kadar. Onu gördüğüm an aşk meşk, hepsi yalan olur bende. Üzerinde modibos, börşka vs. yazıyor diye, hiç gözünün ve gözümün yaşına bakmam, arkama bakmadan hızla uzaklaşırım olay mahallinden. Aslının da çakmasının da meraklısı değilim zira. Sadece kaliteli, kendime yakışan şeyler almak derdindeyim naçizane. O marka şeysiyle adam olmayacağımın gayet de bilincindeyim. O yazı benim totomda olmadan da 'hamdolsun' güzelim, değerliyim, iyiyim ben böylecene. (Hamdolsun yalnız... ;))

Tamam, benimki de hafif yollu tersine bir tür takıntı olabilir, itiraf edeyim kısık sesle. :) Kendi derdime çare bulurum bulmasına, gider herhangi başka bir zevkli, kaliteli bir şey bulur, alırım. Gel gelelim sizin derdiniz pek vahim zannımca. A benim ekmek beyinli güzel kardeşim, insan sırf bilmem ne markanın pantolonu, elbisesi diye alır mı yahu bir şeyi? Gider olur olmaz yerlerde, kedi yavrusunu kaybetse bulamayacağı, alt alta, üst üste ucube dükkanlarda o markanın 'ihraç fazlası' ürünlerini ucuza almak için bu kadar mesai harcar, eşelenir mi yahu? Ne oluyor yani o markayı totona geçirince? Değerin mi artıyor? Beş paralıkken, 10 paralık oluyorsun a evladım?!


Hadi markanın aslını giyenlerin minnak bir ihtimal de olsa kalite kaygısıyla tercih ettiğini düşünelim de, çakmasını giyenlere ne demeli? Neden ille de belli markaların adının geçmesini ister ki insan giydiğinde, taktığında? Çakmasını bulmak içün çendinu paraliyan pek sevkilu kardeşum, haçan aslında değer kazanmaya çalışırken ironik bi şekilde değer kaybettiğinu farketmez misun da? İyi bir halt işlediğinu sanar iken, aslında çakmalaştırılancillere dönüştiğunu cöremiy misun a kızanım, evlatciğuumm?! 

***********************************

Not: Paylaşımları lütfen copy/paste ile değil, alttaki butonları kullanarak yapalım. :) 

4 yorum:

  1. Sadece çantalar değil, insanlar da cakma.. Arkadasliklar da... Üzgünüm ama gerçek. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm.. Çok pesimist bi yaklaşım olmuş şimdi bu. Ama gerçeklik payı da yok değil hani. Malesef öyle Nar Çiçeği... Ama işin güzel tarafı, hakiki arkadaşlıklar da var. ;)

      Sil
  2. Ha ha ha, tişörtlerde de sinir olurum koskocaman marka yazılmasına, Allahım ayaklı reklam şeysi miyim ben:-) Bir de üzerinde devasa surat falan olan tişörtlere sinir olurum ama onun şimdi konumuzla alâkası yok:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen tişört vs. de de rahatsız edici. Ama işte, insanın içi boş olunca, dışına böyle süsler, etiketler neyin koydu mu, tam oluyo, dopdoluveriyo demek... ;) Hoşgeldin bu arada... :)

      Sil

Eee, yorum yok mu? Hiç mi yok?! :(